Inno-tér
2013. április 10.

Innovációs ötletverseny klíma témában

Ötletversenyt hirdetett klíma témakörben magyar induló vállalkozásoknak az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) éghajlatváltozással foglalkozó tudományos és innovációs társulásának (KIC) magyarországi szervezete, valamint a Magyar Innovációs Szövetség - jelentették be a szervezők április 9-én, kedden sajtótájékoztatón Budapesten.


Miskolczy Csaba, az ötletverseny inkubációs programjának szervezője elmondta, hogy április 18-ig jelentkezhetnek pályamunkájukkal a hazai start-up vállalkozások. A versenyen indulók április 27-28-án workshop keretében mutatják be pályaművüket, a 10 továbbjutóról szakértő zsűri dönt. A pályázatokat a www.klimainnovacio.hu honlapon lehet beadni.

A program célja olyan ötletek kiválasztása, támogatása, amelyek jelentős társadalmi hasznosságot is kifejeznek üzleti célok megvalósítása mellett, valamint képesek nemzetközileg is piaci vállalkozássá válni.

Zentkó László, az EIT KIC magyarországi koordinátora elmondta: az idén másodszor hirdetik meg a klíma nemzetközi ötletpályázatot, tavaly Magyarországról hét pályázat nyert díjat. Az idén a kiválasztott pályázatok díjmentesen vehetnek részt a hathónapos inkubátor programban, amely tartalmazza többek között az üzleti terv és prezentációs anyagok elkészítését, az üzleti partnerközvetítést. Ezen kívül a KIC által szervezett nemzetközi képzési programokba is bejuthatnak, illetve megfelelő színt elérése esetén indulhatnak az ötletverseny nemzetközi megmérettetésén.

Antos László, a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy szövetségük évek óta támogatja a különböző innovációs ötletversenyeket. Fontosnak tartják, hogy az innovatív ötletre építkezve sikeresek legyenek a hazai vállalkozások.

Benkő Vilmos, a programot támogató DBH-csoport képviseletében elmondta, hogy tanácsadói tapasztalatukkal segítik a pályázaton kiválasztott ötletgazdákat a megvalósítási fázisig, és mérlegelik, hogy kockázati tőkebefektetéssel beszálljanak-e a vállalkozásba.

Forrás: MTI

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka