Inno-tér
2013. április 29.

Innovációs kiállítás és Találmányi Vásár Győrben

A győri Széchenyi István Egyetem ez év április 10-én rendezte meg a IV. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítást és Találmányi Vásárt. A Széchenyi István Egyetem, az Universitas-Győr Nonprofit Kft., valamint a Pannon-Novum Nonprofit Kft. szervezésében megrendezett eseményen több mint 30 kiállító mutatta be találmányait, újításait, innovációit. A nagyközönség sok más mellett megismerkedhetett az innovatív vállalatirányítási rendszerrel, a rendszámfelismerő rendszerrel, alternatív hajtású járművekkel, újrahasznosított anyagokból készült kreatív megoldásokkal, egyedi készítésű logikai fajátékokkal vagy gyümölcslécsapoló berendezéssel.


A szervezők a gyerekekre is gondoltak, akiknek a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ tudományos kísérletekkel, bemutatókkal készült, kipróbálhatták a tésztahídépítést a gyakorlatban, továbbá próbára tehették logikai képességeiket a Linka Játékcsalád segítségével.

A rendezvényt szakmai program és egy poszterkiállítás is kísérte. A szakmai program az innovatív kis- és középvállalkozások számára elérhető üzleti tanácsadásra és forrásteremtésre, finanszírozási lehetőségetekre fókuszált; a résztvevők a Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség, a PricewaterhouseCoopers, a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Prosperitás Kockázati Tőkealap-kezelő előadását is hallhatták a témában, valamint személyes egyeztetésekre is sor került. Az érdeklődők a Menedzser Útlevél Program workshopján is részt vettek.

A rendezvényt kísérő poszterkiállításon a látogatók a Széchenyi István Egyetem kutatócsoportjainak, kutatóközpontjainak, egyéni oktatóinak, illetve PhD-hall­gatóinak 14 darab kutatási projektjének poszterét ismerhették meg.

A hagyományokhoz híven szakmai díjat és közönségdíjat is átvehetett egy-egy kiállító. A szakmai díjat a Fülöp Manufaktúra háromkerekű, idősek számára készült közlekedési eszközei érdemelték ki, míg a közönségdíjat az alternatív hajtású gép­járművek fejlesztésével foglalkozó Willisits Team képviselője kapta. A kiállítást 2014-ben is áprilisban rendezik meg a Széchenyi István Egyetemen, amire már most várják a szervezők a kiállítók jelentkezését. Az idei rendezvény a TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0056 projekt keretében valósult meg.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka