Inno-tér
2013. augusztus 1.

Magyar startup siker Londonban

A Karma Platform egyetlen külföldi résztvevőként jutott be a Bloomberg Tradebook GROW londoni befektetői fórumára. A Karma, a ShiwaForce.com egyik startup projektjeként azoknak a cégeknek kínál megoldást, amelyek kinőtték az Excelt, és a jelenlegi táblázataik, üzleti logikájuk kezelésére alkalmas eszközt, megoldást keresnek a továbblépéshez.


A Bloomberg Tradebook idén indította el GROW programját. Befektetési szakemberei az Inveast eseményen figyeltek fel a ShiwaForce.com által fejlesztett platformra. A rendezvény után megkeresték a céget és arra biztatták, hogy pályázzanak az egyéves befektetői fórumban való részvételre, amelynek célja, hogy a bejutott cégek komoly befektetőkhöz, nemzetközi piacokhoz jussanak. A fórumon bemutatott projektek a következő egy évben – négy etapban – közösen megállapított mérföldköveket teljesítenek, és az egyes alkalmakon bemutatják elért eredményeiket. A befektetők tíz startup/termék alakulását követik, s a folyamat végén üzletet is köthetnek. A Karma fejlesztőinek összesen négy előadásra kell felkészülniük.

A Karma Platform bemutatása Londonban

A Bloomberg szakértői azért választották ki a Karma Plat­formot, mert a divatos startupok között viszonylag kevés az átgondolt, valós felhasználói igényeket kielégítő üzleti alkalmazás, valamint kifejezetten szimpatikus volt a befektetői fórum szervezőinek a csapat proaktív szemlélete.

A Karma Platform hamarosan a legnagyobb közösségi finanszírozási oldalon – a Kickstarteren – is megfuttatja első nagy támogatói kampányát, aminek köszönhetően remélhetőleg gyorsan bejuthat a nemzetközi médiába, illetve ezzel egyidejűleg megszerezheti azt a népszerűséget és felhasználói tábort, amelynek segítségével a tengerentúli felhasználók széles tömegeit hódíthatja meg. Ugyanakkor visszajelzéseket, tapasztalatokat kaphat arról, hogy miként reagál az amerikai piac a termékre, el lehet-e juttatni a projekt üzenetét az amerikai felhasználókhoz.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka