Inno-tér
2013. augusztus 1.

Konzorcium a vízügyi ágazat K+F stratégiájának újraalkotására

A Pannon Egyetemen működő Vízügyi Tanácsadó Testület 2013 februárjában alakult, a magyar vízügyi ágazat értékeit és érdekeit képviseli az egyetemen belüli és tudományos körökben.


A testület júliusi ülését követően nyitókonferenciát tartottak a Felsőoktatási együttműködés a vízügyi ágazatért című projekt keretében, amelyen az ágazat legrangosabb hazai képviselői vettek részt. A 21. század stratégiai ágazata a vízgazdálkodás, a projekt célja a vízügyi képzésekhez kapcsolódó felsőoktatási együttműködés megvalósítása, hozzájárulva a vízügyi ágazat szakember-utánpótlásának biztosításához, az ágazati kutatási-fejlesztési potenciálok feltérképezéséhez.

Az 1300 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülő programban a Pannon Egyetem konzorciumi partnerei: Eötvös József Főiskola, Kaposvári Egyetem, Edutus Nonprofit Közhasznú Zrt., IBS Management Nonprofit Kft. A Pannon Egyetem magas műszaki kultúrát képviselő oktatási rendszerével, tudományos hátterével és hatékony szervezetével elkötelezetten támogatja a stratégiai fontosságú magyar vízügyi ágazat képzési, kutatási és innovációs tevékenységét. A közreműködő felsőoktatási intézmények a vízügyi szakok, szakirányok, továbbképzések területén e-learning tananyagfejlesztéssel; gyakorlati képzéssel, a képzőhelyekkel való együttműködés erősítésével, képzők képzése programok kialakításával bővítik tevékenységüket.

A projekt keretében a felsőoktatási intézmények szellemi potenciáljának felhasználásával, az információtechnológia korszerű eljárásainak bázisán sor kerül a vízügyi ágazati kutatások összehangolására, tudásbázisának megteremtésére, a vízügyi ágazat K+F stratégiájának újraalkotására. Virtuális Vízügyi Kutatás Koordináló Központot hoznak létre, hogy az adatbázisok és képzések összekapcsolása révén tudásklasztert működtessenek.

A projekt közvetlen célcsoportja a vízügyi ágazatban érintett felsőoktatási hallgatók, oktatók és kutatók, illetve intézmények munkatársai. A közvetett célcsoportba tartoznak a vízügyi ágazat szereplői (70-100 szervezet), hazai és nemzetközi együttműködő intézmények, szakmai szervezetek, felvételiző és már végzett hallgatók.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka