Inno-tér
2011. szeptember 29.

Holográfia a jelenben és a jövőben

A holográfia hajnala és horizontja címmel rendezett kiállítást – a Novofer Alapítvánnyal közösen – a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. A rendezvény apropója, hogy Gábor Dénes negyven évvel ezelőtt kapta meg a Nobel-díjat.


A kiállítás tematikája: a holográfia elvének és gyakorlatának je­lenlegi felhasználása, valamint az ezzel kapcsolatos kutatási területek, így például a 3D-s televízió, a holografikus méréstechnika, információs technológiák. Ezeket az alkotók rövid leírással és képekkel, tablókon mutatják be.

A kiállításon hologramképek, illetve térbeli hologram – köztük a Magyar Nemzeti Múzeumban található magyar királyi korona hologramja – is látható.
A tárlókban Gábor Dénes szabadalmai, munkásságával kap­csolatos könyvek, egyéb tárgyak is megtekinthetők. A kiállítást – a témához kapcsolódó – filmvetítés is színesíti.
A szeptember 23. és október 13. között nyitva tartó kiállítás része volt a Kutatók éjszakájának. A rendezvény utolsó hetében szakmai ankétot is tartanak, ennek keretében a jelentősebb eredményeket, fontos területeket mutatja be néhány kiállító.
További információk és érdekességek: www.facebook.com/Hologr

A kiállítás anyagait, eszközeit, dokumentumait biztosító intézmények, cégek, magánszemélyek: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem Fizikai Intézet, Greguss Pál, a Holografika Kft., a Magyar Nemzeti Múzeum, a Mano Hologram Kft., az MTA Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézet, az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet, az MTA Szilárdtestfizikai és Optikai Kutatóintézet, az Optimal Optik Kft., Szabó Sándor holográfus, valamint a Szegedi Tudományegyetem.

 

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka