Inno-tér
2012. december 1.

Go!nno

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) november közepén indította el Go!nno webes szolgáltatását, melynek célja, hogy rendszerezett információkkal és innová­ciós szolgáltatásokkal támogassa a hazai vállalkozókat, illetve startup cégek vezetőit.


A díjmentesen hozzáférhető, elsősorban a fiatal hazai vállalkozókat interaktív módon támogató új szolgáltatás a kaleidoszkop.gov.hu weboldalon érhető el.

A Go!nno azoknak a hazai innovatív projektgazdáknak, az ötletüket megvalósítani kívánó fiatal menedzsereknek, valamint startup vállalkozások vezetőinek nyújt segítséget, akiknek rendszerezett, átfogó információra, továbbá a cégük működését támogató innovációs szolgáltatásokra van szükségük. Az oldal interaktív módon hivatott bővíteni a vállalkozói és innovációs ismereteket, elősegíteni a menedzserszemlélet kialakítását, egyúttal lehetővé teszi a hatékony projektfinanszírozást, illetve az üzleti partnerek felkutatását.

A Go!nno jelenleg elérhető szolgáltatásai
  • naprakész tudásanyagot biztosít innovatív cég alapításához és működtetéséhez;
  • díjmentes mentori segítség igénybevételét teszi lehetővé;
  • fórumokat indít a tapasztalat- és információcseréhez;
  • bemutatja a nemzetközi és hazai legjobb gyakorlatokat;
  • lehetőséget biztosít saját cég bemutatásához;
  • térképes keresőrendszert nyújt a hazai KFI terület leg­fontosabb szereplőiről, szolgáltatóiról.

Az innovációs szolgáltató rendszert Mészáros György, a NIH elnöke, a Fiatal Vállalkozók Hete keretében megtartott Innovatív Startup Napon mutatta be.
„Fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy a most induló rendszer szolgáltatásait folyamatosan bővíteni kívánjuk a közeljövőben, elsősorban a piaci visszajelzések alapján. A Go!nno elindításától kezdve monitorozni fogjuk a visszajelzéseket, és annak függvényében alakítjuk majd ki a teljes portfóliónkat. Pozitív jelnek vélem, hogy a nemrég meghirdetett mentorprogramunkra – mely része a Go!nno szolgáltatási csomagnak – már több mint 50 ismert innovációs szakember jelentkezett, akik vállalták, hogy ellentételezés nélkül nyújtanak szakmai támogatást fiatal hazai vállalkozóknak” – mondta Mészáros György a bemutatón.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka