Inno-tér
2013. szeptember 29.

Európai technológiai csúcstalálkozó Budapesten

A Singularity University (SU) első nyilvános csúcstalálkozójának, a Summit Europe-nak a témája az exponenciálisan fejlődő technológiák jövője. A november 15–16-i budapesti konferencia a mesterséges intelligencia, a robotika, a biztonság, a gyógyszerészet, az idegtudomány, a biotechnológia, az energia, a 3D nyomtatás, valamint a pénzügyi vállalkozások témáira koncentrál.


A nagynevű szilícium-völgyi intézmény, a Singularity University (SU) a rohamos technológiai fejlődés által létrejövő lehetőségekre és kihívásokra összpontosít. Az általa szervezett Summit Europe néven futó konferencia – az eseményt a Liszt Ferenc Zeneakadémián rendezik meg november 15–16-án – a maga nemében az első jelentős, kifejezetten cégvezetők számára meghirdetett program, amelynek célja a vezetői réteg megismertetése a technológiák nyújtotta lehetőségekkel és azok alkalmazásával. A Singularity University választása az Európai Unió Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) központjaként betöltött szerepe okán esett Budapestre. A magyar főváros eseményét más regionális, helyi partnerekkel együttműködésben megrendezett csúcstalálkozó követi a világ számos városában.

„A technológia az élet minden területét átformálja, a Szilícium-völgy az innovatív gondolkodás és ötletek hatalmának metaforájává vált – mondta Ray Kurzweil feltaláló és jövőkutató, az SU társalapítója, a Google fejlesztési igazgatója. – Ahogy a hagyományos lineáris gondolkodásmód helyett megtanulunk exponenciálisan gondolkodni, megváltozik az életfelfogásunk és az üzlethez való hozzáállásunk is. Meg kell értenünk a technológia demokratizáló erejét, és ünnepelnünk kell az unortodox gondolkodásmódot – az ötletek ötleteit.”

A Singularity University – eseménysorozataival, konferenciáival és oktatási programjaival – öt éve készít fel egyéni résztvevőket és szervezeteket a technológia okozta változásokra. A tapasztalatok szerint ezek a rendezvények a technikai fejlődés szélesebb körű hatásainak felismeréséhez és megértéséhez járulnak hozzá, valamint ahhoz (ami talán ennél is fontosabb), hogy e változások együttesen hogyan formálnak át mindent körülöttünk – méghozzá rendkívül gyorsan.

A Summit Europe konferencia ebbe a „tudásba” enged betekintést: az esemény során a résztvevők megismerhetik, hogy hogyan tekintsünk a 21. század legnagyobb lehetőségeire, és hogyan lehet ezeket a lehetőségeket megfelelően kihasználni.

Az SU 2009 óta több mint 70 országból fogadott diákokat és iparági vezetőket a szilícium-völgyi fő campuson, és kínál tízhetes nyári vezetői programokat és specializált képzéseket szerte a világon. Az intézmény vállalati partnerei közé tartozik mások mellett az Autodesk, a Cisco, a Coca-Cola, az ePlanet Ventures, a General Eletric, a Genentech, a Google, az Intelius, a Kauffman Foundation és a Nokia.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka